Hultsfred/Kalmar

"Det bästa av två världar"


Hultsfred
Du kommer tillbringa det första året av din treåriga utbildning på den välkända musikorten Hultsfred. Här får du en ovärderlig inblick i branschen och kan skapa kontakter genom samarbete med många av branschens viktigaste företag och organisationer. 

Under detta profilår fokuserar vi helt på musik, event och bransch. Du kommer få möjlighet att genomföra praktiska projekt genom att engageras i exempelvis några av de många konserter, mässor och festivaler som sker på orten, t.ex. på det legendariska musikhotellet Hulingen som arrangerar många konserter varje vecka. 

I Hultsfred finns också Svenskt Rockarkiv som är det enda nationella arkivet för populärmusik. Här ges unika möjligheter för att kunna söka och forska kring popens och rockens historia. 

Tiden i Hultsfred upplevs av många som har läst utbildningen som en mycket bra introduktion till de praktiska elementen kring musik- och musikarrangemang. 

Här ett urval av aktiviteter som studenter på MEM kan vara med på HT2020:

  • 4 september: Introduktion, Svenskt Rockarkiv, Rock City, The Walk, Klubben etc
  • 14 september: Hultsfred The Talk, med Martin Roos och Martin Sköld (Kent)
  • 25-26 september: Punkhelg i Hultan (punkfestival)
  • 2-3 oktober: Mörkaste Småland (metalfestival)
  • 16 oktober: MEM & Greet, branschfolk och studenter träffas
  • 24-25 oktober: Countryfestival 

Mer information om boende i Hultsfred etc

Kalmar
De två efterföljande åren spenderas på Campus i Kalmar. Här sker en fördjupning i de företagsekonomiska ämnena relaterade till Music & Event Management. 

Linnéuniversitetet bildades 2010 genom en sammanslagning av Växjö universitet och Högskolan i Kalmar. Det är en kreativ och internationell kunskapsmiljö som odlar nyfikenhet, nytänkande, nytta och närhet. Det finns 33 000 registrerade studenter, över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser. 

Campus i Kalmar ligger främst på det nya området Universitetskajen som är integrerat med stadskärnan, mycket nära tågstation, shopping, restauranger och barer. 

Mer information om boende i Kalmar etc

Mer information om universitetet och Universitetskajen

 


Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår